Tieners maken radio/tv tegen eenzaamheid

Foto: Roeland Tameling

Op Goede Vrijdag 2 april komen jongeren uit Amersfoort en Leusden in actie tegen eenzaamheid. Onder het motto Standby & Standup willen ze voor mensen opstaan en hulp bieden. Daarbij wordt het paasevangelie als inspiratiebron gebruikt.

Overdag worden tientallen mensen bezocht die eenzaam zijn; van een ‘vergeten oudere’ tot een ‘geïsoleerde jongere’. Vanaf 19:00 wordt in een live radio/televisieprogramma (EVA) verslag gedaan van deze activiteiten, lokale artiesten treden live op en met gasten wordt ingegaan op een ‘eenzaam corona-jaar’. Burgemeester Lucas Bolsius opent om 19:00 het programma dat tot middernacht (Stille Zaterdag) zal duren en afgesloten zal worden door de burgemeester Gerolf Bouwmeester van Leusden.

Zelf meedoen

De jongeren stellen Amersfoorters en Leusdenaren de vraag: “Tegen wie wil jij zeggen: ik ben er voor jou!” Zij hopen dat mensen verhalen delen over eenzaamheid, liedjes aanvragen en zelf ook aandacht geven aan mensen die zich alleen voelen. Want eenzaamheid is voor te veel mensen een groot probleem geworden en het zou mooi zijn als in de aanloop naar Pasen mensen zich verbonden voelen met elkaar, dat je elkaar bij de hand kunt nemen, op weg naar het licht aan het eind van tunnel. #ikbenervoorjou.

Live optredens

Diverse artiesten hebben al laten weten belangeloos mee te willen doen. Zoals dichter/zanger Twan Vet, zangeres Annemarie Houkes en organist Henk Veldman. De uitzending wordt georganiseerd door jongeren uit de Fonteinkerk (Amersfoort) en Dorpskerk/Marcuskerk (Leusden) en is te beluisteren op EVA 89.2 FM/ 105.2 FM en te zien op amersfoort.eemland1.nl en het tv-kanaal van EVA op de kabel.

De ontwikkelingen rondom de Standby & Standup zijn te volgen via de facebookpagina van de actie www.facebook.com/standby.standup/

Reacties

Cookieinstellingen