Reisbureau zoekt pensionbeheerders in Oostenrijk

Onderkomen pensionbeheerders
Foto: Flipside

Terwijl de meeste reisbureaus momenteel weinig te doen hebben, is het Utrechtse reisbureau Flipside op zoek naar twee personen die hun ‘’Cityhouse’’ in het Oostenrijkse Mayrhofen een jaar lang willen beheren. De beheerders krijgen een appartement en een gezamenlijk salaris van €3.000,- per maand. ‘’Een unieke kans, zeker in deze tijd’’.

Normaal gesproken staan de reisleiders van Flipside deze periode op de Oostenrijkse pistes. Toen duidelijk werd dat ook dit wintersportseizoen in het water zou vallen door corona, besloot het bedrijf de focus te verleggen naar het voorjaar en de zomer. Mede-eigenaar Florian Verhoef licht toe: ‘’Wij zijn van oorsprong een reisbureau voor wintersport groepsreizen en vinden het belangrijk de groepen zoveel mogelijk te ontzorgen. Dit jaar hadden we graag 5.000 personen willen verwelkomen in Oostenrijk. Omdat al vroeg duidelijk werd dat dit niet haalbaar was door corona, ontstond er tijd om over andere dingen na te denken. Een eigen pension was al lange tijd een wens, omdat we zo nog meer service kunnen bieden en onze gasten ook in de zomer kunnen ontvangen.’’

Tweetal gezocht

Daarom zoekt de reisorganisatie nu twee mensen die een jaar lang het pension willen beheren. Verhoef: ‘’Dat mag een liefdesstel zijn, maar ook twee vrienden, broers, et cetera. Als je maar goed met elkaar op kunt schieten. Met z’n tweeën ben je namelijk verantwoordelijk voor het runnen van het pension. Dat kost gemiddeld 30 uur per week per persoon. Denk aan gasten ontvangen en boekingen beheren, maar ook kamers schoonmaken en ontbijt serveren. We vragen sollicitanten om een filmpje van zichzelf, zodat we een goed beeld kunnen krijgen.’’

Unieke kans

Tegenover het harde werken, staat ook een beloning. Niet alleen krijgen de beheerders €3.000,- per stel per maand (of €1.500 per persoon), ook verblijven zij gratis in een appartement vlakbij het pension. Het appartement is gevestigd in een vrijstaand huis met veel grond. Verhoef: ‘’Voor veel mensen is dit een unieke kans, zeker in deze tijd. Door corona zijn een hoop mensen in de gastvrijheidsindustrie hun baan kwijtgeraakt, met alle gevolgen van dien. Ik verwacht daarom dat de combinatie tussen een leuke baan in een prachtig land en goede arbeidsvoorwaarden veel mensen zal aanspreken’’.

Afhankelijk van de coronamaatregelen, kunnen de beheerders volgende maand al beginnen. Meer informatie over de vacature is te vinden op https://go-flipside.nl/cityhouse.

Reacties

Cookieinstellingen