Vathorst krijgt er 53 sociale huurwoningen bij

Foto: De Alliantie

Vathorst krijgt er 53 sociale huurwoningen bij. Eind 2020 werden aan de Baak van Zierikzee 32 sociale huurwoningen opgeleverd en in maart 2021 is de bouw gestart van nog eens 21 sociale huurwoningen. De gebouwen liggen naast elkaar. In 2020 leverde de Alliantie in totaal 99 sociale huurwoningen op.

De projecten

Het gebouw waarvan de bouw onlangs is gestart, omvat 21 appartementen verdeeld over vier verdiepingen. Er zijn 8 tweekamerappartementen (ca. 49 m2) en 13 driekamerappartementen (ca. 65 m2). Joan van der Burgt (directeur de Alliantie): “Met de toevoeging van deze mix van twee- en driekamerappartementen voorzien we in de nog steeds grote vraag van een- en tweepersoonshuishoudens naar sociale huurwoningen.”

Het project dat in december 2020 is opgeleverd omvat 32 driekamerappartementen met een gemiddeld oppervlak van 65 m2. De appartementen op de begane grond liggen hoger ten opzichte van de straat en hebben een eigen terras. De appartementen op de eerste en tweede verdieping hebben een balkon. De appartementen zijn bereikbaar via de galerij aan de achterkant van het gebouw. Natuurlijk heeft het gebouw een lift.

Zecc architecten heeft beide gebouwen ontworpen. De architectuur en uitstraling van de gebouwen sluiten dan ook op elkaar aan, waardoor een mooi passend gevelbeeld ontstaat.

Gezonde leefomgeving

Alle appartementen van beide gebouwen zijn gasloos en worden duurzaam verwarmd met een warmtepompboiler voor de verwarming van het douche-/kraanwater en met elektrische radiatoren. Om het stroomverbruik te compenseren komen er ruim 200 zonnepanelen op de daken van de gebouwen.

De 21 appartementen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. Ruim voordat de appartementen klaar zijn, worden ze gepubliceerd op de site van Woningnet.

Reacties

Cookieinstellingen