Klimaatmars 2021 in Amersfoort

Foto: Anjo de Haan – Klimaatcrisis Coalitie

Op zondag 14 maart gaat in ruim 40 plaatsen in heel Nederland het #Klimaatalarm. Ook in Amersfoort wordt er een lokaal Klimaatalarm geslagen. De Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort roept de burgers van de stad en omgeving op om 2 minuten ‘alarm te slaan’ om 15.00 uur.

Kerken worden opgeroepen om dan hun klok te luiden. Een ondersteunend podiumprogramma met sprekers en artiest/songwriter Roos Blufpand is op het voormalige spoorwegterrein.

‘De verkiezingen komen eraan en wij eisen een eerlijk, daadkrachtig en sociaal klimaatbeleid’, zegt Fieke Westland van Fridays For Future Amersfoort, een van de initiatiefnemers. ‘Dat beleid komt er niet zomaar. Ieders stem is van levensbelang! Ieder die mee wil doen aan het Klimaatalarm roepen we op om 2 minuten alarm te slaan door lawaai te maken vanuit de deuropening of het balkon. Dat mag ook muziek of geluid zijn.’ De Martinuskerk in Hoogland heeft al toegezegd de kerkklokken enkele minuten te luiden om 15.00 uur die middag. Andere kerken zijn benaderd om dat voorbeeld te volgen

Podiumprogramma

Een ondersteunend podiumprogramma – coronaproof – begint om 14.00 uurmet de Utrechtse zangeres Roos Blufpand. Zij wil vanuit liefde leven omdat ze gelooft in een leefbare aarde waar iedereen gehoord wordt. Vertegenwoordigers van vier generaties vertellen waarom zij meedoen met het Klimaatalarm.

Daarna wordt overgeschakeld naar het landelijke programma. Na het alarm-moment om 15:00 uur wordt de bijeenkomst afgerond met muziek. Een beperkt aantal mensen mag rond het podium bijeenkomen, op het terrein tussen de Verensmederij en Circus Amersfoort, het voormalige spoorwegterrein naast het Soesterkwartier.

Op Facebook van het Klimaatalarm Amersfoort staat binnenkort het volledige programma.

De Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort is een initiatief vanuit Milieudefensie Amersfoort, Extinction Rebellion, Grootouders voor het Klimaat en Fridays for Futures.

Reacties

Cookieinstellingen