Datalek Ticketcounter: gegevens bezoekers DierenPark Amersfoort gelekt

Foto: Publiek domein

Door een datalek bij Ticketcounter zijn de persoonsgegevens van bezoekers van DierenPark Amersfoort, diergaarde Blijdorp, de Apenheul en tientallen andere attractieparken, die voor 5 augustus 2020 een dagkaart hebben gekocht, gelekt.

Het betreffen de gegevens van ruim 1,5 miljoen bezoekers, die een kaartje hebben gekocht. Door een menselijke fout bij Ticketcounter hebben onbedoeld de persoonsgegevens online gestaan, waarna ze via het darkweb te koop zijn aangeboden. Het gaat om namen, emailadressen en in sommige gevallen bankrekeningnummers van mensen die met iDeal betaald hebben. Op de site van Diergaarde Blijdorp wordt gemeld dat er zijn geen wachtwoorden, pasfoto’s of creditcardgegevens zijn gelekt. U kunt hier ook u mailadres checken.

De data heeft van 5 augustus 2020 tot 22 februari 2021 online gestaan. Ticketcounter meldt dat toen de fout op 22 februari werd ontdekt, het lek snel werd gedicht. Het probleem is opgelost en is er geen vervolgactie meer nodig. Ticketcounter komt nu met dit bericht naar buiten, omdat zij momenteel wordt afgeperst voor drie ton, die zij niet gaat betalen.

Van het lek is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens en bij de politie is aangifte gedaan. Geadviseerd wordt om extra alert te zijn op phishing-activiteiten, mocht u in de genoemde periode een kaartje gekocht heeft bij één van de getroffen parken.

Reacties

Cookieinstellingen