Beer Kokkie (26) overleden in DierenPark Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort heeft afscheid moeten nemen van beer Kokkie. De beer is 26 jaar geworden. “Kokkie had al langere tijd last van ouderdomskwalen, zoals artrose. Ongemakken die vaker bij beren op leeftijd voorkomen”, legt Teamleider Dierverzorging Willem Verdonck uit. “We hebben geprobeerd deze lasten zo lang mogelijk te verzachten, maar helaas kon de beer nu geen waardig leven meer leiden. Verdriet overheerst: Kokkie was een geliefd dier bij de verzorgers en bezoekers; een icoon van het park.”

“Dierenwelzijn staat voorop en dit kon door fysieke ongemakken niet meer bij Kokkie worden gewaarborgd”, legt Willem uit. “Daarom hebben we de moeilijke beslissing genomen om de beer in te laten slapen. Zijn lichaam is voor onderzoek naar de Faculteit Geneeskunde in Utrecht gebracht.

Halverwege de jaren negentig werd beer Kokkie, samen met zijn tweelingbroer Peppie, geboren in het dierenpark. Daar leefde de beer samen met zijn broer, moeder, vader en oma op de bekende berenrots. Kokkie was inmiddels nog de enige beer in het verblijf. Willem: “Met het wegvallen van Kokkie wordt er gezocht naar een andere invulling voor de bekende berenrots van DierenPark Amersfoort. Door de huidige coronasituatie kunnen deze ontwikkelingen echter wat langer duren, maar in de toekomst wordt de rots vast weer bewoond door andere beerbewoners.”

Reacties

Cookieinstellingen