Sleeën zonder slee: 7 alternatieve tips

Foto: https://www.flickr.com/photos/chickenofeathers

Woehoe! Sneeuw! Natuurlijk wil je kind(je) niets liever dan buiten spelen. Sneeuwpoppen maken, sneeuwengelen maken, en lekker sleeën. Maar die slee, die heb je niet in huis…

Geen paniek. Met deze simpele trucjes glijden je kinderen straks gewoon zonder slee van die besneeuwde heuvel.

De wasmandslee voor de kleintjes
Pak de wasmand en een touw. Een springtouw kan ook. Knoop het touw nu om het handvat van de wasmand. Maak een goede dubbele knoop. Controleer of de knoop goed strak zit, kindje in de mand, en gaan met de banaan! Je kindje zit lekker stevig, en kan nergens van af vallen. Misschien nog een kussentje erbij voor de warme billen of de favoriete knuffel er ook bij en een topslee heb je gemaakt.

De koffer-slee
Ligt er op zolder nog een koffer die zijn beste tijd wel heeft gehad? Koffers met een gladde buitenkant werken ook wonderbaarlijk goed als slee.

Met plastic zakken van de heuvels af!
Hoe dat werkt? Grote tas, handvaten tussen je benen en je benen omhoog. Als ware lig je dus een beetje op je onderrug. Dit kan erg hard gaan! Niet geschikt voor de allerkleinsten. Sleeën met een zak is vergelijkbaar als sleeën met een glijschotel of pannenkoekenslee.

We hebben allemaal wel een grote plastic shopper in de kast. Bind aan één van de hengsels een koord en gebruik ‘m als trekslee voor je peuter.

Nog meer ideeën voor de oudere kinderen

Wie zegt dat je van sleeën niet zen wordt? Gebruik een yogamatje!

Dit kun je ook doen met een luchtmatras/luchtbed of grote zwemband. Tip; Bind er een touw omheen zodat jij, je daaraan kan vast houden.

Ook een dienblad kan als slee dienen.

“Val niet, doe voorzichtig”
Premier Mark Rutte zei vrijdag dat Nederlanders vooral moeten genieten van het natuurijs en het winterse weer. Maar hij gaf er wel een waarschuwing bij: “Val niet”, zei hij. “Doe voorzichtig. Ziekenhuizen zitten niet te wachten op botbreuken. Zij hebben het door corona al erg druk namelijk.”

 

Reacties

Cookieinstellingen