Code rood van kracht: sneeuwjacht en snijdend koud

Foto: KNMI

Het KNMI heeft voor zondag voor het hele land code rood (weeralarm) afgegeven voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst.

Vanaf zaterdagavond gaat het vanuit het zuiden sneeuwen. Dit sneeuwfront breidt zich richting het noorden uit over het hele land. Gedurende de nacht en zondag overdag heeft het hele land te maken met sneeuwval. Omdat er een stevige wind waait vanuit het oosten is er sprake van een sneeuwjacht. Hierdoor kunnen er gevaarlijke verkeerssituaties door sneeuwduinen ontstaan. In de sneeuw kan het zicht ook minder dan 500m worden. Door de wind is het voor het gevoel snijdend koud.

Voor het midden van het land verwacht het KNMI ongeveer 10 cm sneeuw. Vooral het noorden van het land heeft te maken met zware windstoten van 75-90 km/u.

De NS heeft de dienstregeling aangepast. Dit weekend rijden de treinen volgens de winterdienstregeling. Op vrijwel alle trajecten rijden minimaal twee treinen per uur, soms vier per uur. Het is verstandig om uw reis kort voor vertrek te checken en om rekening te houden met langere reistijden.

Reacties

Cookieinstellingen