Henschotermeer tijdelijk gesloten

Schaatsen in 2017
Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Met ingang vanaf zondag 7 februari is het Henschotermeer tijdelijk gesloten, laat de organisatie via haar website weten. Met het oog op de strenge vorstperiode hoopt zij op een mooie ijsvloer. Mede gelet op de veiligheid sluit zij daarom tijdelijk de deuren.

Om kwalitatief goed ijs te laten groeien is het noodzakelijk dat de ijsvorming zo min mogelijk gehinderd wordt. Henschotermeer: “De ervaring leert dat als er een dun laagje ijs ligt veel bezoekers, zowel jong als oud, het niet kunnen laten om er iets op te gooien of om vanaf de kant te proberen hoe sterk het ijs is, met veel schade en zwakke plekken tot gevolg. Ook zullen er weer bezoekers zijn die toch het ijs op gaan en daarbij vergeten dat het Henschotermeer op sommige plaatsen 1.80 meter diep is waardoor ‘even veilig naar de kant komen’ vrijwel onmogelijk is! Daarnaast zijn er ook met regelmaat wak-zwemmers actief waardoor er tijdens het zwemmen, maar ook achteraf als voor het oog het wak weer dichtgevroren is, gevaarlijke situaties ontstaan. Gezien de oppervlakte van het Henschotermeer is hier niet op te handhaven. Al met al genoeg redenen om dit voor uw, en voor ieders veiligheid, niet te willen!”

Zodra het ijs veilig is om op te schaatsen zal het Henschotermeer open worden gesteld en zal het toegangssysteem in werking treden. Hiermee kan het Henschotermeer de veiligheid van de bezoekers en de coronamaatregelen waarborgen. Om het aantal bezoekers te reguleren is het alleen mogelijk ONLINE persoons- en parkeertickets te verkrijgen. Het organiseren van toertochten en evenementen is gelet op de coronamaatregelen niet toegestaan. Het is uitsluitend toegestaan om als huishouden, of met maximaal 2 personen, het Henschotermeer te bezoeken en daarbij te voorkomen dat er enige groepsvorming ontstaat.

Zorg dat u voor uw komst op de hoogte bent van de actuele coronamaatregelen op het Henschotermeer.

Reacties

Cookieinstellingen