Doe mee met de tuinvogeltelling

Foto: Jan Maarten de Wit

Van 29 t/m 31 januari vindt de jaarlijkse nationale tuinvogeltelling plaats. Vorig jaar deden ruim 90.000 mensen mee, die ruim 1,5 miljoen vogels telden. De huismus bleek de meest geziene gast in de tuin. Welke vogel vliegt er dit jaar met de titel weg?

Vogelbescherming Nederland vraagt belangstellenden mee te doen door een half uur lang de vogels te spotten die op dat moment te zien zijn in eigen tuin of op het balkon. De huismus was vorig jaar de meest getelde vogel, gevolgd door respectievelijk de koolmees en de pimpelmees. De kauw en de merel maakten de top 5 compleet. De merel was tot 2017 de meest geziene vogel in de tuin, maar zakte de afgelopen jaren tot buiten de top 3. Oorzaak zijn onder andere de zachte winters en het usutu-virus van een paar jaar geleden. Heeft de merelpopulatie zich hersteld?

Meld je nu aan en krijg naast handige tips ook tuinvogelnieuwtjes en een kortingscode voor de webshop in de mail. Wie veel vogels wil tellen, kan ze lokken met bijvoorbeeld pinda’s, stukjes appel of een lekkere vetbol. De resultaten kunnen worden gemeld op www.tuinvogeltelling.nl.

Reacties

Cookieinstellingen