Alternatief voor carnavalsoptocht Hoogland

Carnaval 2017 in Hoogland
Foto: Amersfoort.nieuws.nl

De grote carnavalsoptocht in Hoogland zou plaatsvinden op 14 februari om 13.00, maar is afgelast. Volgens de website hebben ze normaal gesproken 60.000 bezoekers en zijn ze daarmee de drukste carnavalsoptocht van midden Nederland.

Toch komt C.S de Eemschuumers met een alternatief. Op zondag 14 februari 2021 is er een miniatuur optocht in Hoogland. De optocht wordt opgenomen en zal dus zonder publiek plaatsvinden. Voor de fans is de miniatuur optocht online te zien. Je kan je inschrijven om mee te doen als individu, schoolklas of als duo. Iedereen is welkom. Inschrijvingen werden opgenomen tot zondag 3 januari.

De Eemschuumers vierden hun eerste carnaval in 1973. De naam hebben ze te danken aan twee personen. Theo van de Hoef kwam met de naam Eemschuimers en Antoon van de Grootevheen maakte daar Eemschuumers van. In 1973 begon de vereniging met 12 man en groeide later tot een grote organisatie met Hofhouding, Bestuur, Raad van Elf en vrijwilligers.

Sanne Groenendijk (13) liep vorig jaar mee met de optocht in Hoogland en won de juryprijs. ‘De juryprijs gaat over de meest opvallende persoon van de optocht. Ik heb gewonnen en heb een beeldje gekregen. Dit jaar is er helaas geen echte optocht, maar een miniatuur optocht. Dat houdt in dat je op een schaal van 1: 11 iets gaat bouwen op een plankje. Als ik moet kiezen heb ik heb liever een echte optocht. Dit jaar sla ik dan ook over’, zegt Sanne.

Ingezonden door Lisanne Mulder

Reacties

Cookieinstellingen