Nieuwe verdieping voor Farel College

Nieuwe verdieping voor Farel College
Foto: Danique Mulder

Het Farel College staat voor een deel in de steigers. Op de Paladijnenweg 101 gaat Bureau Bos Architecten in samenwerking met Koelewijn Bouw zorgen voor een nieuwe verdieping. Er komt een gloednieuwe trap, nieuwe lokalen en nieuwe leerruimtes.

Afgelopen drie jaar is het aantal leerlingen van de school gestegen. In 2017-2018 zaten er 1407 leerlingen op de school, maar een jaar later waren dit er al 1440 meldt DUO. Het Farel College had in 2019-2020 1488 leerlingen volgens Scholen op de kaart. Dit komt door de grote hoeveelheid brugklassers die voor het Farel College kiezen. “We groeien als school uit ons jasje en daarom is meer ruimte wenselijk. Daarnaast is er meer behoefte aan werk- en leerplekken voor leerlingen en docenten. Deze nieuwe ruimtes sluiten goed aan bij het onderwijsconcept van de school. Keuzewerktijd en zelfstandig werken speelt een belangrijke rol op het Farel College.”

Het Farel College is een middelbare school in Amersfoort. Naast mavo, havo en vwo bieden zij ook tweetalig onderwijs aan. De school bestaat uit twee locaties; de grootste locatie zit op de Paladijnenweg en de kleinere locatie bevindt zich op de Sweelinckstraat in Amersfoort. De school heeft naast veel lokalen binnen ook twee gymzalen, een aula met een extra verdieping, een mediatheek, extra buiten lokalen en een grasveld waar in de zomer gesport wordt.

Ingezonden door Lisanne Mulder

Reacties

Cookieinstellingen