Amersfoort door met aanpak energiebesparen met nieuwe subsidie Rijk

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Gemeente Amersfoort heeft van de Rijksoverheid een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro ontvangen voor de nieuwe Regeling Reductie Energie Woningen (RREW).

Dat betekent dat de gemeente, samen met de woningcorporaties, door kan met het bieden van concrete ondersteuning van woningeigenaren én huurders om thuis energie te besparen. De regeling wordt nu voorbereid en we hopen te starten op 1 april 2021. Vanaf dat moment worden via www.amersfoortduurzaam.nl/energiebesparen ook de verschillende acties bekend en kunnen mensen zich aanmelden.

Wethouder Janssen: “Met deze subsidie kunnen we inwoners op weg helpen met energie besparen. Uiteindelijk is energie besparen thuis de eerste stap op weg naar een beter klimaat. En, zeker nu veel mensen thuis werken of studeren, een mooie besparing op je energierekening. Dit was er al voor woningeigenaren en ik ben blij dat we nu ook huurders kunnen helpen.”

Opvolger RRE subsidie

Sinds maart 2020 kunnen woningeigenaren met hulp van de gemeente, een concrete stap maken. Met een subsidie van 70 euro op energiebesparende producten, of een energiebox met gratis (online) advies of een webinar/energieparty om samen aan de slag te gaan. Eind december waren er in totaal 2000 adviezen en 3500 energieboxen uitgereikt en ruim 250 mensen hebben gebruik gemaakt van de 70 euro retourbon. Nieuw aan de RREW regeling is dat vanaf 1 april ook huurders mee kunnen doen en een energiebox of andere hulp kunnen aanvragen.

Doorkijkje naar mogelijke hulp

De subsidie van het Rijk is toegekend voor een mooie mix aan maatregelen en hulp:

  • Energiebox met advies van de Amersfoortse Energieadviseur.
  • Begeleiden van collectieve inkoop van isolerende maatregelen en/of zonnepanelen of warmtepompen.
  • Ondersteunen met praktische webinars.
  • Stimuleren van waterzijdig inregelen van de CV.
  • Uitgeven van energiebesparende Cadeaubonnen.

De gemeente werkt samen met de corporaties en andere partners de verschillende maatregelen verder uit.

Meer informatie over de huidige Energiebesparingsregeling is te vinden op  www.amersfoortduurzaam.nl/RRE

Reacties