ParkRun op eerste ‘beweegrondje’ van Amersfoort

Rianne van Houwelingen en Ronald Huisman
Foto: Stichting Marathon Amersfoort

Afgelopen zondag 3 januari organiseerde de Marathon Amersfoort weer een ParkRun, ditmaal rondom de atletiekbaan aan de Schothorsterlaan.

De ParkRuns -waarvan de eerste al in 2016 werd georganiseerd- zijn volgens Mik Borsten van de Marathon Amersfoort vooral bedoeld als social run waarbij de locaties steeds wisselen. “De ene keer starten we bij een voetbalclub, de andere maand zijn we te gast bij een tennisclub of een korfbalvereniging. Zo maken de deelnemende hardlopers ook kennis met andere sporten en clubs. Deze zondag zouden we starten op de atletiekbaan naast het clubhuis van Altis. Maar vanwege de lock-down waren we genoodzaakt het op een ander manier te organiseren.”

De eerste ParkRun van 2021 kon de hele zondag worden gelopen. Dus dit keer geen gezamenlijke start. Volgens Mik Borsten is het rondje rondom de Schothorsterlaan het eerste Amersfoortse beweegrondje, ooit in samenwerking met de Atletiekunie en Altis aangelegd. “Ik heb vanmorgen in alle vroegte het 3,6 km lange rondje aangegeven met bordjes; de oorspronkelijke markering ontbreekt namelijk. Mogelijk dat de gemeente de route opnieuw gaat bewegwijzeren met de typische punaises in het asfalt die ook in het nieuwe beweegrondje in het Soesterkwartier zijn toegepast.” De snelste dame vandaag was Rianne van Houwelingen. Haar trainingsmaatje Ronald Huisman was de snelste bij de mannen. Ronald en Rianne trainen allebei bij loopgroep De Lichtkring. “Van onze partner Run2Day krijgen ze nog een leuke verrassing uitgereikt”, zegt Mik Borsten. Het volgende evenement van de Stichting Marathon Amersfoort vindt plaats in het weekeinde van 30 en 31 januari. Deelnemers lopen in dat weekeinde solo een hele of een halve marathon.

Reacties