Knuffeldag, hoe werkt dat?

Foto: Publiek domein

Een knuffel voor je geliefde, voor je vriendin die een slecht cijfer heeft gehaald of gewoon, omdat iemand het verdient. Donderdag 21 januari vieren wij knuffeldag. Amerika, Duitsland en Zweden doen ook mee. Toch zal er minder geknuffeld worden dan voorgaande jaren, want het coronavirus is helaas nog niet onder controle. 

Dominee Kevin Zaborney begon met National Hugging day in 1986 in Amerika. Sindsdien is het een internationale feestdag geworden en doen landen als Amerika, Duitsland, Zweden, Canada en Australië mee.

Het doel van knuffeldag is om familie en vrienden te steunen en te laten zien dat je om ze geeft. Volgens Zaborney hebben we dat nodig, omdat sommigen van ons in een januari dip zitten. Volgens Psycholoog.nl is het heel normaal dat we zo’n dip hebben. Je hebt uitgekeken naar de feestdagen en daarna is er even niets.

Anderhalve meter afstand, mondkapjes plicht en maximaal twee personen op bezoek. Deze maatregelen geven geen ruimte voor een knuffel en zeker niet voor knuffeldag. Dit jaar moeten we het dus anders aanpakken. Pak je grootste teddybeer erbij of geef je huisdier een extra grote pakkerd. Woon je nog thuis? Geef je moeder of vader een knuffel en vertel dat je van ze houdt. Daar is deze dag uiteindelijk voor bedoeld.

Ingezonden door Lisanne Mulder

Reacties