Redelijk rustige Nieuwjaarsnacht

Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Ondanks een redelijk rustige Nieuwjaarsnacht in Amersfoort is burgemeester Bolsius boos. Boos op de jongeren en ouders die in het Soesterkwartier even voor middernacht de maatregelen aan de lars lapten.

Al enige dagen is het onrustig in het Soesterkwartier door brandjes en illegaal afgestoken vuurwerk. De spanning in een deel van de Bloemenbuurt liep even voor middernacht hoog op toen jongeren samenschoolden met drank en vuurwerk. De politie ter plaatse riep de hulp in van de Mobiele Eenheid om een einde te maken aan de samenscholing, waar zo’n 100 jongeren bij aanwezig waren. De ME hoefde geen geweld te gebruiken om de jongeren terug naar huis te sturen. Burgemeester Bolsius noemt het gedrag van de betrokken jongeren en ouders onacceptabel.

Over het algemeen verliep Nieuwjaarsnacht redelijk rustig. In Park Schothorst ging een glijbaan in vlammen op, een scooter van GoSharing werd door brand vernield en diverse containerbranden en een autobrand werden door de brandweer geblust. De anders zo drukke en gezellige binnenstad was dit jaar surrealistisch leeg. En het vuurwerkverbod? Dat werd niet door iedereen nageleefd. Verspreid door de stad werd er veel geknald en de lucht verlicht door siervuurwerk.

 

Reacties

Cookieinstellingen