Lionsclub Amersfoort Eemstad en Voedselbank Amersfoort samen in actie

Foto: Lionsclub Amersfoort Eemstad

Wegens het succes van vorig jaar komt de Lionsclub Amersfoort Eemstad dit jaar opnieuw in actie voor Voedselbank Amersfoort. Er worden DE-koffiepunten ingezameld die door Douwe Egberts worden verzilverd in pakken koffie voor klanten van de voedselbank. Het is een landelijke actie die lokaal wordt opgepakt en waarbij de Lionsclub Amersfoort Eemstad de voedselbank in Amersfoort te hulp schiet.

Vorig jaar werd een recordaantal punten verzameld op de diverse inzamelplekken, goed voor 2458 pakken koffie. Van nu tot 6 januari 2020 plaatst Lionsclub Amersfoort Eemstad de verzamelboxen bij verschillende supermarkten en kunnen de waardepunten en oud geld worden ingeleverd.

Ook in Amersfoort leven duizenden gezinnen onder de armoedegrens. De verwachting is dat het aantal gezinnen dat in financiële problemen komt door de coronacrisis toe zal nemen. Bij de voedselbank merken ze al dat de nieuwe klanten veelal door de crisis getroffen zijn, bijvoorbeeld omdat ze hun baan kwijt zijn geraakt, maar nog steeds hoge vaste lasten hebben. Gelukkig kan de voedselbank deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Een pak koffie kunnen toevoegen in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Amersfoort Eemstad neemt de praktische kant van de inzameling voor zijn rekening. Opnieuw koppelen zij aan de DE actie ook weer de inzameling van oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereldlanden. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogstbiedende verzamelaar verkocht.

Doneer daarom opnieuw uw DE-waardepunten aan de voedselbank! En kijk gelijk uw lades en kasten na voor oud en vreemd geld. De bonnen en muntstukken kunnen tot 6 januari 2020 worden ingeleverd op de volgende adressen:

  • AH Eemplein, Hoogland, Leusderweg, Noorderwierweg, Schweitzersingel en Vathorst
  • Aldi Neptunusplein
  • Boni Euterpeplein, Hoogland en Hooglanderveen
  • Coöp Hellestraat
  • Dirk van den Broek Groningerstraat
  • Hoogvliet Neptunusplein
  • Jumbo Emiclaer, Leusderweg, Nieuwland, Vathorst en Wiekslag
  • Plus Stadsring
  • Sportschool LifeCity Amersfoort Centrum
  • In de brievenbus van Voedselbank Amersfoort, Argonweg 10

Reacties