Sint voor ieder kind actie Voedselbank Amersfoort

Foto: Mats Klomp

Een groep van zes studenten van de opleiding AD Eventmanager aan de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort, hebben een Sinterklaas event opgezet voor kinderen die noodgedwongen afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Tijdens de uitgifte dagen in de week voor Sinterklaas zorgden deze studenten er voor dat alle kinderen tot en met 9 jaar een schoencadeautje ontvingen en alle kinderen tot en met 18 jaar een lekkere Sinterklaas traktatie.

Mats Klomp is één van de betrokken studenten. “Vanuit onze opleiding werd de kans om een sinterklaasactie op te zetten voor mensen die het thuis minder breed hebben aangeboden, en dit initiatief was iets waar wij ons graag voor in wilde zetten. Samen met een team van 5 andere studenten van de opleiding AD Event Management aan de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort, hebben wij na hard werken en het neerzetten van een goede voorbereiding drie dagen cadeaus kunnen uitdelen aan kinderen die thuis afhankelijk zijn van de Voedselbank. Uiteindelijk hebben wij over drie dagen ongeveer 300 cadeaus uitgedeeld, in combinatie met 900 zakjes sinterklaas snoepgoed (chocoladeletter, pepernoten en een mandarijn). Ook hadden wij verschillende cadeaus voor de leeftijden 2-7 jaar. Voor de jongere kinderen hadden wij bijvoorbeeld een handpop, en de ouderen kregen een reisversie van mens-erger-je-niet. Hopelijk hebben wij een lach op de gezichten van mensen kunnen toveren, ook al was dit met de mondkapjes lastig te zien. Onze ervaring met het project is erg positief, en ik heb het gevoel dat ik er niet alleen op het gebied van school iets van heb geleerd, maar ook op persoonlijk niveau. Het is best confronterend om te zien dat mensen als u en ik afhankelijk zijn van zulke (mooie) initiatieven als de Voedselbank. De verhalen van de mensen die je hoort zetten je aan het denken. Uiteindelijk heb ik geleerd dat ik eigenlijk best tevreden mag zijn met wat ik heb in mijn leven, en ik ben dit ook meer gaan waarderen.”

 

Reacties