Teletolk per 1 december voor gemeentelijke website

Foto: Gemeente Amersfoort

Doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking kunnen vanaf 1 december 2020 contact leggen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC) door middel van Teletolk. Hierdoor kan ook in gebarentaal gecommuniceerd worden met de gemeente.

Gebruikers kunnen via een knop op de website van de gemeente Amersfoort in contact komen met een tolk en kiezen of ze via tekst of beeld (met gebarentaal) willen bellen. Zodra iemand van de gemeente opneemt, wordt een medewerker van Teletolk aan het gesprek toegevoegd. Deze dienst maakt het voor doven, slechthorenden en mensen met een spraakgebrek mogelijk om te telefoneren met de gemeente.

Callcenter Teletolk

Via een knop op de website van de gemeente worden ze in contact gebracht met een schrijf- of gebarentolk in het callcenter van Teletolk in Bilthoven. De medewerker van Teletolk vertaalt alles naar gesproken taal voor de medewerker van de gemeente en alles wat deze medewerker zegt, wordt weer vertaald in gebarentaal of tekst voor degene die Teletolk heeft ingeschakeld. De dienst is kosteloos voor gebruikers.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties

Cookieinstellingen