Trots op de Volmolen in Amersfoort

Foto: De Volmolen

Amersfoorters zijn trots op hun stad en willen er zoveel mogelijk over weten. Vooral de historische binnenstad heeft nog haar geheimen. Een van die geheime pareltjes is voormalige watermolen de Volmolen naast de Koppelpoort. Ter ere van het 375 jarige bestaan van de Volmolen in 2020 brengt De Katoendrukkerij in de Volmolen een mooi magazine uit.

Waarvoor diende de Volmolen en wie woonden er? Wist je dat de Volmolen tot eind 19e eeuw nog een stuk groter was? Dat er lange tijd een handweverij in zat die zelfs voor het Koninklijke huis weefde? Bent je er ook nieuwsgierig naar? In het magazine maak je kennis met de bewoners en vind je mooie foto’s van de Volmolen en haar omgeving.

Vanaf oktober 2020 is De Volmolen voor het eerst in haar geschiedenis openbaar toegankelijk. Je kan (momenteel op afspraak) binnen een kijkje nemen in het gerestaureerde rijksmonument en kennis maken met de betekenis en geschiedenis van deze voormalige watermolen.

Het 40 pagina’s tellende magazine ‘De Volmolen, industrieel erfgoed uit de textielnijverheid’ is vanaf 2 december 2020 verkrijgbaar bij De Katoendrukkerij in de Volmolen voor € 14,95 (ex. verzendkosten). Bestel nu uw exemplaar via [email protected]

Of exclusief via deze webshop.

Reacties