Gemeente geeft gratis energiebesparing en webinar met energietips

Foto: Buurkracht

Om de inwoners van Amersfoort komende winter te helpen hun energielasten te verlagen, organiseert de gemeente begin december een proef in de Indische Buurt. In deze buurt deelt Stichting Buurkracht hiertoe gratis tochtstrips, brievenbusborstels en isolatiefolie uit. Ook organiseert de stichting een gratis online bijeenkomst op dinsdag 15 december om 19.30 uur, die alle inwoners van de gemeente kunnen volgen. Dit zogenaamde EnergyWebinar geeft slimme en snelle tips voor een lekker warm en comfortabel huis, waarbij je zo maar 100 euro kunt besparen op je jaarlijkse energielasten.

Er komt een winter aan waarin we waarschijnlijk meer thuis zijn dan anders. En dan kunnen de energielasten flink gaan stijgen. Gelukkig is daar iets aan te doen. De gemeente Amersfoort geeft alle inwoners daarom gratis toegang tot een webinar over energiebesparing,

EnergyWebinar Amersfoort, dinsdag 15 december:
10 slimme tips en mogelijkheden

Inwoners die zich aanmelden voor het EnergyWebinar krijgen 10 slimme tips voor een comfortabel huis en lagere energielasten. De deelnemers horen wat zij zelf kunnen doen, zonder daar veel kosten voor te maken. Ook komen ze te weten wat er binnen de gemeente verder mogelijk is om de energielasten te verlagen. Het webinar vindt plaats op 15 december om 19.30 uur en duurt 60 minuten. Aanmelden kan via buurkracht.nl/energywebinar-amersfoort of scan deze QR-code:

Samenwerking Stichting Buurkracht en gemeente Amersfoort

Stichting Buurkracht en de gemeente Amersfoort werken samen om bewoners op weg te helpen met energiebesparing. Meer info op: buurkracht.nl/energywebinar-amersfoort.

Over Stichting Buurkracht

Stichting Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 400 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet. Steeds vaker betrekken ook gemeenten en overheden Buurkracht bij burgerparticipatietrajecten. Speciaal voor deze partijen heeft Stichting Buurkracht diverse aanpakken, meer informatie hierover is te vinden op stichtingbuurkracht.nl.

Reacties