Lionsclub Amersfoort Eemstad en Stichting Present Amersfoort slaan de handen ineen

Foto: Stichting Present Amersfoort

In deze tijd wordt goed duidelijk dat een bepaalde groep in de Amersfoortse samenleving het zwaar heeft. Mensen met een beperkt sociaal netwerk, beperkte financiële middelen en beperkingen in de gezondheid hebben het extra moeilijk om in deze coronacrisis het hoofd boven water te houden. Tegelijkertijd dwingt de 1,5 meter samenleving ons tot afstand houden.

Juist daarom verbindt Lionsclub Amersfoort Eemstad zich de komende drie jaar aan Stichting Present Amersfoort. Met ‘handen, denkkracht en het netwerk’ draagt de Lionsclub Amersfoort Eemstad bij aan een aantal hulpvragen die door Amersfoortse hulpverleningsinstanties bij Present Amersfoort zijn aangemeld.

Dit najaar voert de Lionsclub onder andere een aantal projecten uit bij mensen thuis, zo wordt een huis opgeruimd van een mevrouw met verzameldrang die moet verhuizen en een tuin van onkruid ontdaan bij een alleenstaande moeder die net verhuisd is. Ook doet de Lionsclub mee aan het project Thanks and Giving Away waarbij de leden worden gekoppeld aan bijvoorbeeld een eenzame oudere die ze een zelfgemaakt kerstpakket kunnen brengen of een aantal keren bezoeken.

Hilda Rozendal, coördinator projecten Present Amersfoort: “We zijn ontzettend blij met de inzet van Lionsclub Amersfoort Eemstad. Voor veel hulpontvangers is het een lastige periode, zeker in deze donkere maanden. De komst van een groepje vrijwilligers is voor hen juist nu een lichtpuntje.”

Maarten van Alfen, bestuurslid van de Lionsclub Amersfoort Eemstad: “Natuurlijk lopen wij als serviceclub ook aan tegen de coronabeperkingen, als het gaat om onze jaarlijkse goede doelen acties. Vanaf maart jl. zijn veel van onze evenementen komen te vervallen. Toch willen we blijven zoeken naar hoe we van betekenis kunnen blijven als Lions. We zijn daarom blij om de handen ineen te kunnen slaan met Stichting Present en zien uit naar een mooie samenwerking”.

 

Reacties