Dierenkliniek Kattenbroek krijgt internationaal erkende ‘Cat Friendly Clinic Zilveren’ status

Dierenarts Kim Landzaat Dierenkliniek Kattenbroek
Foto: Dierenkliniek Kattenbroek

Vanaf heden mag Dierenkliniek Kattenbroek in Amersfoort zich ‘Cat Friendly Clinic Silver’ noemen: Katvriendelijke Dierenkliniek volgens de Zilveren Standaard, toegekend door de grootste internationale kattenorganisatie ISFM.

Door volgens de Zilveren standaard te werken is de dierenkliniek zo katvriendelijk mogelijk ingericht om te zorgen dat uw kat de aandacht en zorg krijgt die hij of zij verdient, en stress wordt zoveel mogelijk voorkomen. In alle ruimtes waar katten in de kliniek komen zijn aanpassingen gedaan in materialen en apparatuur volgens de CFC-norm om katten zo stressvrij mogelijk te kunnen behandelen.

De paraveterinair dierenartsassistentes en dierenartsen zijn speciaal opgeleid om uw kat op de juiste manier te benaderen en te hanteren. Zij kunnen u ook goed informeren over het gedrag van uw kat, en hoe u het beste met uw kat naar de kliniek kunt komen wanneer dat nodig is. De aangestelde Cat Friendly ambassadeur Sara zorgt er te allen tijde voor dat alles voorzien is om katvriendelijk te werken in de kliniek. Ook kan zij u alles vertellen over katten en de katvriendelijke dierenkliniek.

Kim Landzaat, dierenarts Dierenkliniek Kattenbroek, is trots de Cat Friendly Clinic Zilveren accreditatie te ontvangen: “We willen ervoor zorgen dat een bezoek aan onze kliniek een zo stress-vrij mogelijke ervaring is voor onze kattenpatiënten en hun eigenaren. Als de kat erg veel stress heeft van een dierenartsbezoek, kan dit voor de eigenaar een belemmering zijn om de dierenarts te bellen als er iets met de kat is. Door volgens de Cat Friendly Clinic normen te werken, doen we er alles aan om met onze kennis en expertise het bezoek voor kat en eigenaar zo stressvrij mogelijk te houden.”

Dierenkliniek Kattenbroek is een gecertificeerde Zilveren Katvriendelijke Kliniek, maar dat betekent niet dat andere dieren minder belangrijk zijn! Ook andere dieren profiteren van de katvriendelijke kliniek, want hoe minder verschillende diersoorten met elkaar in contact komen, des te minder stress dit oplevert!

Reacties