Mooi opbrengst verkoop van Hooglandse Streekprodukten voor de Voedselbank

Foto:

Afgelopen vrijdagmiddag 30 oktober, hebben Ad van Dijk en Margreet Gorter een cheque overhandigd aan Cieka Galenkamp. Zij is Hoofd intake & casuïstiek bij de Voedselbank Amersfoort.

Ad en Margreet zijn twee nauw betrokken vrijwilligers bij de Geloofsgemeenschap Sint Martinus. Op deze middag werd aan Cieka Galenkamp een cheque van € 400,- overhandigd. Dit bedrag is tot stand gekomen door de verkoop van Hooglandse Streekprodukten voor de Voedselbank. Het idee daarvoor is begin augustus ontstaan middels een oproep in het martinusbericht om diverse Hooglandse streekprodukten te verkopen. Nadat de cheque met het geweldige bedrag werd uitgereikt aan Cieka Galenkamp, spraken we met haar.

Zinvol en van betekenis bezig zijn

Cieka Galenkamp: “Het idee voor het inzamelen van deze streekprodukten was een idee van Ad van Dijk, want het is volgens hem niet alleen duurzaam maar ook heel erg lekker. Het is voor dit mooie doel, kei en keihard nodig. In totaal werden er ruim 150 potjes met allerlei lekkers ingeleverd voor dit mooie doel. Ook heeft hij verse courgettes, wortelen, enz. gekregen.  We zitten, volgens hem, ook in een tijd waar mensen extra uitgaven moeten doen en dan is deze gift voor de voedselbank erg welkom.” Ad geeft daar de volgende reactie op: “Het laat zien dat de geloofsgemeenschap Sint Martinus actief betrokken is bij alles wat in onze maatschappij gebeurt. Dit is letterlijk en figuurlijk, het delen van de warme mantel van Martinus. En daarom doen we dit met elkaar en we hopen dat deze actie een jaarlijkse traditie mag worden in de hoop dat steeds meer mensen iets van hun eigen overvloed uit hun eigen tuin of omgeving beschikbaar willen stellen voor een ander die het hard nodig heeft. Ik vind dit allemaal hartverwarmend, want met elkaar ben je bezig om om te zien naar een ander en dat geeft altijd een goed gevoel.” Tot slot gaf Cieka Galenkamp nog een korte reactie: “Ik ben heel dankbaar dat dit soort steun elke keer komt en dat ons werk gezien wordt.”

Ingezonden door G. Hilhorst

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen