Tegenlicht MeetUp 033 – ‘De post-racistische planeet’

Foto: Bibliotheek Eemland

Hoe ziet de wereld eruit zonder racisme? En hoe komen we tot zo’n wereld? Pioniers die dagelijks werken aan een post-racistische wereld verkennen de weg. Op woensdag 4 november om 19:30 wordt er tijdens deze MeetUp in het Eemhuis en online gepraat over dit onderwerp.

De aflevering die als uitgangspunt voor deze avond dient gaat over documentairemaker Ikenna Azuike. Hij keek op televisie naar de beelden van de moord op George Floyd. Plotseling stond zijn achtjarige dochter naast hem: ‘Papa, wat gebeurt daar?’ Azuike probeerde stuntelig aan zijn dochter uit te leggen wat er op het grote scherm in de woonkamer gebeurde. Tijdens zijn verhaal zag hij hoe de tranen over zijn dochters wangen begonnen te stromen, gevolgd door oorverdovend gesnik. Voordat Azuike het wist zaten ze samen hard te huilen.

Was zijn reactie wel pedagogisch verantwoord? Hoe praat je überhaupt over racisme, met je kind? De sprekers die op deze en meer vragen ingaan zijn Bernice Calmes; directeur van art1 midden Nederland, en Cees van Eijk; wethouder Werk & Inkomen, Jeugd en Diversiteit.

Er is maar een beperkt aantal fysieke plekken, maar u kunt ook online meekijken en –praten. De toegang is gratis, maar u dient zich wel van te voren aan te melden. Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekeemland.nl.

Reacties