Félix uit België zoekt een gastgezin in Amersfoort, maar waar kan hij terecht?

Foto:

Félix (18 jaar) uit België volgt onderwijs op een middelbare school in Amersfoort en verblijft daar momenteel bij een gastgezin. Helaas kan hij niet langer meer bij zijn huidige gastgezin blijven en daarom zoekt hij per direct een nieuw gastgezin. Félix blijft in Nederland tot januari.

Félix

Félix is sportief en voetbalt al sinds 2012. Verder vindt hij nog veel meer sporten leuk zoals atletiek, basketbal en golf. Hij omschrijft zichzelf als een nieuwsgierig, sociaal, ruimdenkend en hardwerkend persoon.  “Ik ben mij er erg van bewust dat zonder jullie, mijn gastgezin, mijn avontuur niet kan plaats vinden. Ik kan jullie nooit genoeg bedanken voor jullie gastvrijheid en geduld.” Ook heeft Félix ambities. “Later wil ik misschien econoom of politicus worden, of wie weet wel een internationale baan! Om deze reden ben ik ook gemotiveerd om deze ervaring in het buitenland aan te gaan.”

Gastgezin worden in Amersfoort

Dorine van de uitwisselingsorganisatie Travel Active geeft aan dat de meeste gastgezinnen iemand hosten omdat zij de student hun uitwisseling gunnen. “Het gastgezin laat de droom van de buitenlandse student uitkomen. De studenten zijn het gastgezin altijd erg dankbaar.” Een andere motivatie is om te leren over de eigen Nederlandse cultuur en over de cultuur van de student. “Wanneer je dit avontuur aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. De student wijst je op dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn, zoals een verjaardagskalender op het toilet, dat wij altijd de gordijnen open hebben en dat Nederlandse wegen zo georganiseerd zijn. Vaak wil de student ook wat van zijn eigen cultuur delen, bijvoorbeeld gerechten of hun eigen taal.” Iemand in huis nemen is op vrijwillige basis. Het gastgezin zorgt voor kost en inwoning, de overige kosten komen voor rekening van de student of organisatie. Travel Active organiseert diverse activiteiten en zorgt voor een fiets voor de student. In de regio is een local coordinator actief bij wie het gastgezin terecht kan.

Moeilijke tijd door corona

Dorine geeft toe dat het door het coronavirus een ander jaar is dan voorgaande jaren. “Mensen vinden het heel spannend om het buitenland in huis te halen en dat is begrijpelijk. Vaak dromen uitwisselingsstudenten al jaren van deze buitenlandervaring en willen wij dat graag voor hen mogelijk maken. Uiteraard blijven we de richtlijnen vanuit de overheid volgen en houden we ons aan maatregelen net zoals iedere andere Nederlander deze hoort te volgen.”

Gastgezin worden voor Félix? Neem voor informatie contact op met High School Holland via [email protected] of op 085 222 4810, of bezoek hun website: https://www.travelactive.nl/high-school-holland

Reacties