Ook skates en skeelers welkom bij klimtijdrit LaVuelta033

Foto: LaVuelta033

Op zondag 27 september gaan jeugd en volwassenen de uitdaging aan om de Hugo de Grootlaan in Amersfoort te beklimmen tijdens La Vuelta033. Aan deze ‘klimtijdrit’ over 700 meter kan worden deelgenomen op racefietsen en MTB’s, maar ook bijvoorbeeld op een step of met een stadsfiets of bakfiets.

“Iedereen moet kunnen meedoen”, zegt organisator Gert-Jan Nederend van de Stichting Wielerpromotie Amersfoort. “Natuurlijk is het stoer als je snel bent, maar het is ook vooral leuk om binnen de huidige mogelijkheden weer samen te sporten. Schrijf je in en neem je fiets of step mee. Of kom op je skates, dat kan nu ook!”

In overleg met Martin Mijnten, eigenaar van de bekende schaats- en skeelershop in Achterveld, zijn ook de kleinste wieltjes welkom bij de klimtijdrit. “Martin wees ons op deze mogelijkheid. Hij was enkele jaren geleden betrokken bij een klim op de Goudsberg op de Veluwe, een klim over 400 meter. Voor skaters en skeelers is het veilig om te klimmen, maar ook lekker zwaar. Samen hebben we besloten om bij wijze va proef skates en skeelers aan het programma toe te voegen. Dat kan prima.”

De timing van de klimtijdrit vindt plaats met speciale RFID-tags. Hiermee worden de start- en finishtijden nauwkeurig verwerkt. Nederend: “Uiteraard is er een apart uitslagenklassement voor vrouwen en mannen, met als leeftijdscategorieën 17 t/m 39 jaar, 40 t/m 59, en van 60 jaar en ouder. De jeugd is ingedeeld in twee categorieën; t/m 12 jaar en van 13 t/m 16 jaar. Je hebt dus alle kans om in de top drie te eindigen en om ‘klimkoning of koningin’ van Amersfoort te worden. Ook op skates!”

Inschrijven voor de klimtijdrit kan t/m 20 september en kost 7,50 voor volwassenen en 5,- voor de jeugd, incl. een geborduurde klimmersbadge en een actiefoto. De in Amersfoort gevestigde Maag Lever Darm Stichting is het goede doel van de klimtijdrit.

Reacties