Amersfoortse wint publieksprijs bij filmwedstrijd Rotterdam

Foto: Relinde de Graaff

De Amersfoortse actrice Relinde de Graaff heeft de publieksprijs gewonnen bij het 48 Hour Film Project Rotterdam. Bij deze filmwedstrijd strijden teams van filmmakers tegen elkaar om in 48 uur tijd de beste korte film van 7 minuten te maken. Op vrijdagavond werden de ingrediënten van de film bekend gemaakt: een personage, een zin en een voorwerp. Daarnaast trekt ieder team een genre voor de film.

Relinde de Graaff besloot mee te doen als ‘one-woman-team’. Ze schreef het script, acteerde, filmde én monteerde allemaal zelf. De Graaff had dit vorig jaar ook al gedaan en de uitdaging beviel haar goed. Ze schrok dit jaar wel even toen ze het genre ‘Family Film’ trok. Ze besloot om in haar eentje drie zussen en een broer te vertolken, die met elkaar communiceren via Zoom. In de film is hun moeder (ook gespeeld door de Graaff) zojuist overleden aan Corona en heeft een videoboodschap gemaakt voor haar kinderen.

Het publiek waardeerde haar inzending en beloonde haar prestatie met de publieksprijs. Daarnaast werd de Graaff door de jury genomineerd voor Beste Actrice en Best Editing. Ook kreeg ze vanuit de organisatie een special mention voor haar grime-vaardigheden.

De juryprijs voor Beste Film werd gewonnen door team Bokeh Hunters, Beste Actrice werd gewonnen door influencer Yasmin Karssing en de prijs voor Beste Acteur ging naar televisiemaker en acteur Wilfried de Jong.

De film ‘Broer’ is hier te bekijken.

Reacties

Cookieinstellingen