Yvonne Hof nieuwe voorzitter van college van bestuur Meerkring

Nieuwe voorzitter CvB Meerkring
Foto: Stichting Meerkring

De raad van toezicht van stichting Meerkring heeft Yvonne Hof per 1 oktober 2020 benoemd als voorzitter van college van bestuur van Meerkring. Zij vormt vanaf die datum samen met Christian van den Brink het college van bestuur.

Achtergrond

Yvonne Hof is afkomstig van zorgorganisatie De Opbouw waar zij samen met twee bestuurders het veranderteam vormde. Daarvoor heeft ze bij het Trimbos-instituut gewerkt als bestuurssecretaris/MT lid van de raad van bestuur/raad van toezicht. Yvonne heeft duidelijk affiniteit met het basisonderwijs. Bij De Opbouw en het Trimbos-instituut heeft ze zich bezig gehouden met programma’s voor jeugd, zoals het tijdelijk leiden van het programma Opvoeding & Educatie (met De Gezonde School). Verder heeft ze zich bij De Opbouw ingezet voor een goede overdracht van jeugdzorgorganisatie Lijn5.

Yvonne Hof

“Basisscholen leggen een essentiële basis voor ieder mens om zich optimaal te ontwikkelen tot veerkrachtige volwassenen. Met veel waardering zie ik al jaren de enorme inzet van leerkrachten om leerlingen te begeleiden in deze cruciale levensfase. In de coronaperiode werd dit nogmaals bevestigd en werd duidelijk hoeveel impact leerkrachten hebben op het leven van ieder kind. Voor mij was de kennismaking met Meerkring alsof alles bij elkaar kwam: mijn interesse in de ontwikkeling van kinderen en volwassenen, de mogelijkheden om veerkracht te versterken, het optimaal ondersteunen van een maatschappelijke organisatie om tot ontwikkeling en bloei te komen en de bestuurlijke ervaring die ik de afgelopen jaren heb mogen opdoen. Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg om binnenkort met Christian van den Brink het college van bestuur te vormen.”

Over Meerkring

Meerkring is een organisatie voor primair onderwijs in Amersfoort, waarbinnen iedere dag 600 professionals op 15 basisscholen en 8 scholen voor speciaal (basis)onderwijs zich met hart en ziel inzetten voor de kinderen. Meerkring hecht veel waarde aan goede begeleiding en professionele ontwikkeling van haar medewerkers. Zo kun je coaching krijgen en zijn er vele opleidingsmogelijkheden via de Meerkring Academie.

Meerkring biedt daarnaast een grote diversiteit aan scholen; je kunt bijvoorbeeld je vak uitoefenen binnen Dalton, Montessori, Covey, Jenaplan onderwijs, een integraal kindcentrum (IKC) of binnen het gericht onderwijs, onder het Meerkring GO! Concept. Zo kun je bij ons uitgroeien tot een kundige professional die op eigen wijze kinderen helpt zich te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten en zich te ontplooien. www.meerkring.nl

Reacties