Onrustige avond in Amersfoort, rellen blijven uit

Nadat er al rellen uitbraken in Den Haag en Amersfoort kondigde de burgemeester van de gemeente Amersfoort maandagavond een noodbevel af voor de omgeving rondom De Stier, omgeving Kruiskamp, vanwege grote wanordelijkheden.

Via social media werd door jongeren opgeroepen om vanaf 20.30 uur maandagavond te rellen bij De Stier, op de kruising Van Randwijcklaan. De politie en burgemeester voerden eerder op de avond overleg met de organisatie van buurtvaders en de Amersfoortse jongerenwerkers.

Vroeg in de avond hielden zich al groepjes jongeren op. De politie hield toezicht en werd bijgestaan door de buurtvaders en jongerenwerkers en de ME werd ingezet. Naast jongeren waren er ook veel ongeruste buurtbewoners op de been en mensen die wilden ingrijpen als het mis zou gaan.

Rond 21.30 uur kondigde de burgemeester een noodbevel af voor een deel van de wijk Kruiskamp. Iedereen werd gevorderd te vertrekken en met de geluidswagen werd verkondigd: ‘Wie daar niet aan voldoet, wordt aangehouden’. Met bussen werd het gebied tussen De Stadsrond, de de Van Randwijcklaan en de Kamp afgezet. Tegen 22.00 uur was de rust weer gekeerd. Grote rellen bleven uit dankzij de aanpak van politie en burgemeester. Er werd één arrestatie verricht. Deze jongere gooide vuurwerk.

 

Reacties