Stokstaartje Puk uit DierenPark Amersfoort voorspelt het weer

Stokstaartje Puk voorspelt het weer
Foto: DierenPark Amersfoort

Blijft het zonnig of gaat het regenen? Stokstaartje Puk uit DierenPark Amersfoort weet wel raad en voorspelt deze week het weer. “Niet alleen de huidige weermodellen kunnen er wat van, ook ons stokstaartje Puk is een accurate weersvoorspeller”, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg. “Geen makkelijke taak, want met deze tropische dagen kan het weer ineens omslaan, maar de afgelopen dagen had onze kleine weerman het telkens bij het juiste eind.”

Om het weer te voorspellen, loopt stokstaartje Puk naar één van de twee bakjes in zijn verblijf. “Op het ene bakje staat een zonnetje, op het ander een regenwolkje”, aldus de dierverzorger. “Je ziet Puk soms even twijfelen, even snuffelen, om vervolgens de juiste voorspelling te doen. Gisteren liep hij met de tropische temperaturen regelrecht af op het bakje met regen, en ja hoor: nog geen halfuur later brak de hemel open.”

Stokstaartjes zijn echte zonaanbidders. “De zwarte kringen om hun ogen werken als een permanente zonnebril”, vertelt Thijs. “Hiermee kunnen zij recht tegen de zon in kijken. Op warme dagen kun je vaak hen languit zien genieten van het lekkere weer. Maar of stokstaartjes ook goed het weer kunnen voorspellen? Dat laat Puk deze week zien.” Puk woont samen met drie andere stokstaartjes in DierenPark Amersfoort.

Reacties