Word nu tranendonor

Zakdoek ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog uit de collectie van Museum Flehite.
Foto: Museum Flehite

WEEF is een textiel- en beeldende kunstmanifestatie die in september tot en met november plaatsvindt in Amersfoort. Meer info vindt u op www.weef.nu

Aanleiding voor dit project van PJ Roggeband zijn enkele opmerkelijke zakdoeken in de collectie van Museum Flehite. Zijn project getiteld ‘ONTROERTOER’ bestaat uit onder meer een ‘traansafari’ en allerhande bewerkte zakdoeken. Kunstenaar PJ Roggeband is op zoek naar zakdoeken met tranen.

Het is een bewogen tijd. Verdriet, verwarring, verbittering, vreugde en opluchting wisselen elkaar de laatste maanden in rap tempo af. Je merkt dat de tranen losser zitten. Om dit tijdsbeeld te vangen is de kunstenaar PJ Roggeband op zoek naar tranen van Amersfoorters, verwerkt op een zakdoek.

Roggeband is benieuwd naar de emoties van allerhande Amersfoorters. Laat uw stille tranen de vrije loop. Verwerk twee tranen op een liefst ‘gedragen’ zakdoek. De grootte en kleur van deze linker- en rechtertraan mag u zelf bepalen. Daarnaast kunt u een impressie geven van de afgelopen periode. Het tafereel mag dus aangevuld worden met persoonlijke elementen. De techniek is vrij. Voorwaarde voor deelname is dat u uit Amersfoort afkomstig bent of daar een nauwe band mee heeft.

Deze ‘ontroerdoeken’ worden getoond tijdens WEEF in Museum Flehite van 3 oktober t/m 22 november. Verder zullen ze verwerkt worden in een ‘zakdoekboek’; een bevlogen tijdsdocument.

Uw zakdoek kunt u inleveren bij Museum Flehite (open van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur) of bij stoffen- en fourniturenwinkel Schwitzner op de Krommestraat 14a (open op maandag van 13.00 uur tot 17.30 uur en dinsdag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur). Bij Schwitzner kunt u ook advies vragen over verschillende technieken en materialen die u kunt gebruiken.

Vermeld bij inlevering van uw zakdoek uw naam, leeftijd, mailadres en eventueel een korte toelichting. Door deel te nemen staat u uw zakdoek af aan dit project. De makers van de eerste 50 zakdoeken die worden ingeleverd, ontvangen een vrijkaart voor Museum Flehite tijdens WEEF.

U kunt ook onbewerkte (liefst bijzondere) zakdoeken doneren. Heeft u nog ergens aparte exemplaren liggen, wij zijn er blij mee.
Heeft u nog vragen of opmerkingen of gaat u liever aan de slag met uw zakdoek met behulp van een werkblad van WEEF mee, dan kunt u zich richten tot [email protected] of 06-142 21884 (Judith Rigter).

Reacties