Flynth viert 140 jaar ervaring in Amersfoort

Piet van Laar, Thijs Gerth, Ria van Middelaar, Leonieke van der Meer
Foto: Christiaan Krouwels

Drie bijzondere jubilea bij Flynth in Amersfoort in augustus 2020: Ria van Middelaar, Piet van Laar en Thijs Gerth zijn samen bijna anderhalve eeuw in dienst. Ria (40 jaar), Piet (50 jaar) en Thijs (50 jaar) kwamen in dienst in de jaren 70 en 80 en hebben in hun indrukwekkende loopbanen het nodige meegemaakt. Leonieke van der Meer, lid van de raad van bestuur van Flynth: “Wij zijn enorm trots op deze drie collega’s, die al zo lang pal naast hun klanten staan.”

Ria, Piet en Thijs hebben in hun loopbaan allerlei zaken meegemaakt, bijvoorbeeld verschillende naamswijzigingen, van ABTB, naar GIBO Groep en uiteindelijk naar Flynth. Ook maakten ze verhuizingen, fusies en crises mee. “Dat vergt veerkracht en flexibiliteit”, vindt Van der Meer. “De manier waarop Ria, Piet en Thijs hun werk hebben gedaan, is de afgelopen vijf decennia behoorlijk gewijzigd: van papier naar computer, naar automatisering en robotisering. Ook is de Nederlandse wetgeving veranderd, en al die veranderingen hebben zij zich eigen gemaakt om hun klanten te ondersteunen en te adviseren. En dat hebben ze al die jaren geweldig gedaan! Naast allerlei hoogtepunten, waren er ook dieptepunten, zoals de moeilijke jaren 80, de eurocrisis en nu ook de coronacrisis. Onze klanten konden in al die jaren en veranderingen rekenen op Ria, Piet en Thijs. Daar zijn wij bij Flynth meer dan trots op!”

Ria van Middelaar

Ria van Middelaar trad op 1 augustus 1980 in dienst bij Flynth, wat betekent dat zij dit jaar maar liefst 40 jaar in dienst is. Ze is begonnen als assistent-accountant agrarisch en dit doet zij nog steeds. Ze is nog lang niet toe aan haar pensioen: ze is inmiddels 57, dus zou ze in theorie ook 50 dienstjaren kunnen volmaken. Ze werkt inmiddels 16 uur per week.

Thijs Gerth

Thijs Gerth is 50 jaar in dienst bij Flynth en gaat 1 augustus met pensioen. Thijs begon als assistent-accountant en is inmiddels al jaren bedrijfsadviseur voor mkb-cliënten, waar hij zich 24 uur in de week mee bezighoudt. Thijs woont al lang in Amersfoort, waar het kantoor zich naar verschillende wijken verplaatste, en Thijs ging mee. Na 50 jaar is het na een mooie loopbaan tijd voor andere activiteiten. “Voetbal is een grote passie van Thijs”, Voormalig vestigingsmanager Fons Kolenbrander: “Maandagochtend moest altijd even bijgepraat worden over wat ‘ons cluppie’ gedaan had in het weekend. Hopelijk gaat dat gauw weer beginnen en dan is een deel van zijn vrije tijd weer gauw ingevuld.”

Piet van Laar

Ook Piet van Laar is 50 jaar in dienst en heeft al die jaren in Amersfoort gewerkt, op een paar jaar in Leusden na. Piet gaat 29 augustus met pensioen, na een loopbaan als assistent-accountant agrarisch. Inmiddels doet hij de aangifte inkomstenbelasting voor de particuliere klanten van Flynth, de laatste jaren voor 20 uur in de week. Het contact met de klanten was voor Piet het allerbelangrijkste: of dat nou telefonisch was, op kantoor, op bij ze thuis. Fons: “Piet zal zich wel vermaken rondom zijn huis en met fietstochten in binnen- en buitenland. Wij bij Flynth gaan zijn humor en legendarische uitspraken (en dat zijn er nogal wat) missen!”

Eerste 50-jarige jubilea bij Flynth

Ria, Thijs en Piet zijn niet de enigen bij Flynth die een lange loopbaan achter de rug hebben, maar een loopbaan van 50 jaar is nog nooit voorgekomen. Dat er drie bijzondere jubilarissen in dezelfde periode, bij dezelfde vestiging gevierd mogen worden is natuurlijk éxtra uniek. “Een mooiere opsteker als werkgever kan je niet krijgen”, aldus Van der Meer.

Reacties