Bloedafname voortaan op afspraak in MMC

Foto: Meander Medisch Centrum

Bloedafname in Meander Medisch Centrum kan voortaan ook op afspraak, met uitzondering van priklocatie De Heelkom in Achterveld.

Patiënten die voor bloedonderzoek doorverwezen zijn door de huisarts, verloskundige of andere verwijzer kunnen online een afspraak maken via www.meandermc.nl/bloedprikken. Eventueel kunnen patiënten een afspraak maken per telefoon: 033-850 6070. Afgifte van lichaamsmateriaal zoals urine en ontlasting kan zonder afspraak.

Bloedafnamepunten in het ziekenhuis en op de andere locaties van Meander worden druk bezocht. Het ziekenhuis wil voorkomen dat veel mensen tegelijk in de rij staan of in de wachtruimte zitten en lang moeten wachten. Daarom kunnen patiënten voortaan op afspraak bloed laten prikken. Op deze manier wordt ieders veiligheid zoveel mogelijk geborgd.

Controle op klachten

Bij het maken van een afspraak en ook op de verschillende locaties van het ziekenhuis in de regio worden patiënten gevraagd naar klachten die passen bij het coronavirus, zoals verkoudheid, hoesten en koorts (38 graden of meer). Als dit het geval is, nemen onze medewerkers passende maatregelen.

Patiënten moeten altijd een zorgpas/verzekeringspas, geldige legitimatie en ook het aanvraagformulier meenemen als ze bloed laten prikken.

Reacties