Verrassend alternatief programma Dias Latinos

Afgelopen weekend stond, ondanks de eerdere annulering van het festival, toch in het teken van Dias Latinos. Het Latin & Caribisch festival presenteerde een alternatief programma met de bekende zomerse, vrolijke sfeer. Met intieme concerten, Dias Latinos Radio en muzikale pop-ups door de hele stad verrasten zij bewoners van Amersfoort.

Onder de titel ‘La Vuelta de Dias Latinos’ maakte zaterdag 4 juli een knalgele Volkswagen T2 bus een muzikale pop-up ronde langs Amersfoortse wijken. Zomerse klanken waren te horen in o.a. Kruiskamp, Hogekwartier, Liendert en Hoogland, ten gehore gebracht door een DJ en diverse artiesten en groepen. ‘Als de mensen niet naar Dias Latinos kunnen komen, komt Dias Latinos gewoon naar de mensen,’ aldus festivaldirecteur Jörgen Raymann.

Intieme concerten waren geprogrammeerd bij Flint en Theater De Kamers. Bezoekers aan de Flint Festival sessies, werden daarbij verrast met een Salsa workshop gegeven door Joelle Sweet.

Dias Latinos radio

Primeur dit jaar was Dias Latinos Radio, binnen een week gerealiseerd in samenwerking met Mediagroep EVA. Festivaldirecteur Jörgen Raymann gaf de kickoff, live vanaf het binnenterras van Stadscafé de Observant, met verslaggeving vanuit de stad, achtergronden, interviews en uiteraard veel latin muziek. Een verrassend gesprek was er met oud-organisator van het festival Bob Pauls. Vanuit zijn woning zag Pauls ‘La Vuelta de Dias Latinos’ voorbijkomen en sprak hij een van de crewleden aan. Direct werd besloten hem uit te nodigen in de radiostudio. Hier deelde Pauls vervolgens – mét Dias Latinos pet – zijn herinneringen aan het festival.

Viva la Vida Fiësta

Ook het vaste Dias Latinos onderdeel Viva la Vida Fiësta, waarbij een kwetsbare doelgroep wordt getrakteerd op een ‘Fiësta’ op maat, ging dit jaar in afgeslankte vorm gewoon door. Op het dakterras van Hart van Vathorst, werden de bewoners van deze zorginstelling getrakteerd op een optreden van latin trio Los Criollos. Bewoners, die vanuit hun woonkamers en balkons het geheel aanschouwden, genoten daarbij van de dansdemonstratie van ML Dance Centre.

Zomerprogramma

Ook deze zomer staan er nog activiteiten op de agenda! Cine Latinos biedt in juli en augustus Zuid-Amerikaanse films in Theater de Lieve Vrouw. Daarnaast starten we zo snel mogelijk weer met Dias Latin Night. Fans van het festival hebben voorafgaand aan het festivalweekend, hun favoriete Latin nummer ingestuurd voor de Dias Latinos top 100. Deze playlist is nu beschikbaar op Spotify en goed voor ruim zeven uur aan Latin muziek voor je eigen huiskamer- of tuinfestival!

Reacties