De Bibliotheek het Eemhuis komt met zomerprogrammering

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Bibliotheek Eemland heeft een zomerprogramma boordevol leuke activiteiten. Kom bijvoorbeeld naar de Mensenbieb, maak kennis met een leesclub of kom naar een lezing over filosofie en zingeving. Veel van de activiteiten zijn zowel live als online te bezoeken.

 

wo 8 juli en wo 12 augustus, 12.30 uur

HET BOEK VAN DE MAAND-GESPREK

de Bibliotheek het Eemhuis

Geen idee wat u deze zomer moet lezen? Het Boek van de Maand-gesprek gaat de hele zomer door in de Bibliotheek het Eemhuis! Elke maand spreekt een panel van vier enthousiaste lezers over hun boek van de maand.

 

di 14 juli, 19.30 uur

JE HEBT MEER VRIENDEN DAN JE DENKT; FILOSOFEN OVER PUBLIEKE VRIENDSCHAP

de Bibliotheek het Eemhuis

In de coronacrisis ligt eenzaamheid nog meer op de loer dan in ‘normale’ tijden. Maar je hebt meer vrienden dan je denkt, legt Marthe Kerkwijk uit aan de hand van uitspraken van o.a. Hannah Arendt en Aristoteles.

 

di 21 juli, 15.00 tot 17.30 uur

DE MENSENBIEB

de Bibliotheek het Eemhuis

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Bij ons ‘leent’ u levende boeken. De boeken zijn mensen die u mogelijk in uw omgeving niet vaak of nooit spreekt. U mag deze ‘boeken’ alles vragen! Het thema van deze editie is discriminatie, met het accent op achternaam en huidskleur.

 

wo 12 augustus, 10.30 uur

OPEN SENIA LEESCLUB OVER “HET EINDE VAN DE EENZAAMHEID” VAN BENEDICT WELLS

de Bibliotheek het Eemhuis

Heeft u interesse om deel te nemen aan een leesclub, maar de stap nog niet gezet? Dan heeft u nu de kans om het eens te proberen. Het einde van de eenzaamheid van Benedict Wells staat deze ochtend centraal.

 

vr 14 augustus, 20.00 uur

HOE STA IK IN DE SAMENLEVING? JAN FLAMELING; IN GESPREK OVER ZINGEVING

de Bibliotheek het Eemhuis

Filosoof en trainer Jan Flameling spreekt over de vraag ‘hoe staan wij in de samenleving?’. Na de lezing gaan deelnemers in groepjes van vier uit elkaar om middels dialoog dieper in te gaan op de vraag of een zinvol leven bestaat en zo ja, hoe je daar vorm aan kunt geven. De discussies (online en offline) zijn onder begeleiding.

 

di 25 augustus, 19.30 uur

DIETE OUDESLUIJS OVER HAAR BOEK ‘MIJN PAPA WAS EEN NAZI’

de Bibliotheek het Eemhuis

‘Mijn papa was een nazi’ is een verzameling portretten van kinderen van hooggeplaatste of beruchte nazi’s. Hoe verging het hen na de dood of gevangenschap van hun vaders in het nazi-vrije Duitsland? Deze kinderen hebben heel verschillende ervaringen. Velen zwegen over hun afkomst uit schaamte of uit angst. Sommigen gingen door waar hun vader was gestopt zoals Gudrun Burwitz, dochter van Heinrich Himmler.

Reacties