Katoendrukkerij te gast in de Observant

Foto: Nathalie Cassee

Toen bleek dat de Katoendrukkerij deze zomer nog niet open kon in de Volmolen, bood Walrick Halewijn van de Observant aan om de workshops blockprinten alvast in één van de mooie historische zalen op zijn locatie te komen geven.

Kom ook op één van de middagen in juli of augustus kennismaken met het afdrukken met mooie handgemaakte houten stempels uit India. Tijdens de workshop ontwerp je jouw eigen katoenen tas met een keuze uit de stempels. Natuurlijk inclusief koffie of thee. Na afloop ga je met een leuke ervaring en een zelfontworpen mooie tas naar huis.

‘Leuke workshop, veel inspiratie opgedaan!’ (Nicole P., februari 2019)

‘Wat is het toch fijn om zo lekker bezig te zijn, zonder computer.’ (Juliette V. maart 2019)

De Katoendrukkerij is de enige werkplaats voor katoendrukken in Nederland. Tot de daadwerkelijke opening in de Volmolen in Amersfoort later dit jaar is ze deze zomer te gast in de Observant. Het katoendrukken, ook wel blockprinten genoemd, is de oudste druktechniek en doe je met mooie handgemaakte houten stempels. Op textiel of papier, maar zelfs ook in keramiek.

Reserveren

Locatie: De Observant (bij het Stadhuis)
Dagen: zat. 11 juli (vol) of woensdag 29 juli, zat. 8 augustus (bijna vol) of 19 augustus 2020
Kosten € 39,95 p.p. all-in.
Inclusief: workshop van ca. 2 uur, instructie en inspiratie, katoenen tas, gebruik stempels, proefpapier, textielverf, afdrukmaterialen en koffie/thee
Reserveren via [email protected] bij Nathalie Cassée
Data o.v. van actuele maatregelen rond COVID-19.

Later dit jaar gaat de Katoendrukkerij open in de Volmolen (naast de Koppelpoort).

Reacties