‘Ik heb onvoorstelbaar veel kaartjes gestuurd’

Foto: Mediagroep EVA

Josephine van Pampus, voorzitter van de Raad van Kerken in Amersfoort heeft zich afgelopen tijd hard ingezet om de verbondenheid binnen de kerk toch op te zoeken. ‘Er wordt heel veel gebeld, ik heb onvoorstelbaar veel kaartjes gestuurd.’ In de derde aflevering van Eemland1 op EVA gaat het onder andere over geloof in tijden van coronacrisis.

Veel diensten werden online aangeboden de afgelopen tijd, maar volgens Van Pampus is er een groep die niet digitaal vaardig is. ‘Hoe bereik je ze? Hoe komt die weer terug in de kerk? Dat is de oudere kwetsbare groep, dat vind ik een hele grote zorg.’

Daarnaast komen ook de gevolgen voor de woningmarkt tijdens de coronacrisis aan bod. Directeur van de Alliantie voor de regio Amersfoort Joan van der Burgt, financieel adviseur Wim Muijs en wethouder van onder andere wonen, Menno Tigelaar zitten aan tafel.

In Eemland1 staan de praktische gevolgen van corona in Amersfoort en Leusden centraal. Presentator Arjan te Lintelo ontvangt uiteenlopende gasten. Jongeren, burgemeesters, sporters, wethouders en ondernemers, maar ook een theaterdirecteur en een bewoonster van een verpleeghuis vertellen over hoe corona hen trof. Ze nemen de kijkers mee in welke creatieve oplossingen er zijn om nu en in de toekomst met ‘het nieuwe normaal’ om te gaan.

Decor van Eemland1 is de grote theaterzaal van Flint waar de zaal symbool staat voor de leegte die ons als samenleving treft. Op een van de lege stoelen geeft huisdichter Arjen van der Linden zijn kijk op de onderwerpen van de uitzending. Elke uitzending wordt omlijst met live muziek, in deze aflevering door Gert Zomer. De derde aflevering van Eemland1 is vanavond te zien om 20.30 uur.

EVA is te zien op de volgende kanalen:

DIGITALE TV
Ziggo decoder: kanaal 40
KPN decoder: kanaal 1318
Vodafone decoder kanaal 743
Telfort decoder: kanaal 2043

Reacties