Tijgerpootafdrukken leiden de weg in DierenPark Amersfoort

Pootafdruk wordt op de grond gezet bij de tijgers
Foto: DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort is er klaar voor. “De laatste banners worden opgehangen, de allerlaatste puntjes op de i gezet: wij zijn klaar voor de heropening van ons park”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Het was een aardige klus, maar vanaf maandag 25 mei kunnen bezoekers weer genieten van ons park en de dierbewoners.”

Om het dierenpark helemaal 1,5 meterproof te maken, moest er veel gebeuren. “Dit gebeurt natuurlijk wel op een vrolijke, kindgerichte manier zoals typerend is voor ons park”, vertelt de projectleider. “In ons park zullen bijvoorbeeld de pootafdrukken van een tijger onze bezoekers gaan helpen om afstand te bewaren en de route te volgen.”  De eenrichtingsroute neemt de bezoekers mee langs otters, chimpansees, horeca-verkoopstands en verder het bosrijke park door langs nog veel meer dierbewoners. “Sommige dingen gaan dus een beetje anders dan anders, maar binnen de richtlijnen is er zeker nog veel moois te beleven. Zo rijdt onze populaire mini-trein de Berenboemel nog steeds rond en kunnen de kinderen klauteren boven de hyena’s en zich uitleven in de speeltuinen. Een bezoek aan DierenPark Amersfoort is, naast een veilig uitje, nog net zo leuk en avontuurlijk als altijd.”

Het Amersfoortse dierenpark gaat gedoseerd open. “De eerste stap was om met medewerkers en hun gezinnen te kijken of wij er klaar voor zijn, komende week geven wij ook abonnementhouders de kans om als eersten een kijkje te nemen bij de dieren. Zo ontdekken wij meteen of alles nu helemaal duidelijk is voor bezoekers”, aldus Hylke. “Vanaf maandag 25 mei openen wij onze deuren voor alle bezoekers die online een tijdslot gereserveerd hebben.” Bezoekers kunnen op de website meer lezen over hoe hun bezoekje aan DierenPark Amersfoort eruit komt te zien.  

Reacties