Zoek het boek en win een mooie prijs!

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

In Nederland gaan er op 26 mei 10 boeken zwerven met een GOUDEN zwerfsticker. Dat wordt gedaan omdat Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, dan 10 jaar bestaat. 10 jaar: 2,5 miljoen zwervende kinderboeken, 3.500 KinderzwerfboekStations en 85 Regio Ambassadeurs die Kinderzwerfboek lokaal promoten.

Samen met vele kinderen, vrijwilligers, organisaties en uitgeverijen zorgen zij er al jaren voor dat boeken beschikbaar komen voor alle kinderen in Nederland en in het bijzonder ook voor kinderen die in armoede leven. Daarom roept de organisatie iedereen in Nederland op om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken die niet meer gelezen worden te laten zwerven.

Zoek het boek met de GOUDEN zwerfsticker

Op 26 mei stuurt Rachel Rosier, televisiepresentatrice en programmamaker, in Amersfoort wel een heel bijzonder kinderboek uitzwerven. Een boek met een GOUDEN zwerfsticker. Wie gaat het boek vinden? Spannend en leuk voor de kinderen. Ook als ze het boek vinden, want dan hebben we een mooie prijs. Tips komen op de website van Kinderzwerfboek te staan. Zet dus dinsdag 26 mei je speurneus aan en ga op zoek!

Missie

Ook de komende jaren blijft Kinderzwerfboek de schouders er onder zetten. Dit is nog steeds hard nodig. Landelijk gezien verlaat nog steeds 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Lezende kinderen hebben dan ook meer kans op een goede toekomst.

Reacties