DierenPark Amersfoort vanaf 25 mei weer open voor bezoekers

Oud-directeuren Astrid Vis en haar man Henk Vis
Foto: DierenPark Amersfoort
DierenPark Amersfoort kan weer open voor bezoekers. Dat is in overleg met de burgemeester en veiligheidsregio besloten. “Wij zijn er helemaal klaar voor. Achter de schermen hebben we hard gewerkt om bezoekers straks te laten genieten van een veilig dagje uit tussen de dieren”, vertelt de directie van DierenPark Amersfoort. “Op maandag 25 mei openen wij de deuren voor bezoekers, wij kijken er enorm naar uit om hen straks weer te begroeten.”
Helemaal bijzonder is dat het Amersfoortse familiebedrijf 72 jaar geleden ook eind mei voor het eerst de deuren opende voor bezoek. “Nog nooit in de geschiedenis van het park zijn wij zo lang gesloten geweest”, vertelt oud-directeur Astrid Vis, die als dochter van de oprichters haar hele leven al tussen de dieren woont. “Wie had gedacht dat ik voor de tweede keer in mijn leven een opening van het dierenpark zal meemaken, wat een bijzonder moment.” Er is in al die jaren veel veranderd, maar in de kern is DierenPark Amersfoort hetzelfde gebleven. ‘‘Kinderen op een speelse manier de liefde voor de natuur en de dieren meegeven. Geweldig om binnenkort weer de verwondering op hun gezichten te zien, we hebben het gemist”, aldus de directie van het park.
Het bezoek aan het dierenpark zal er na opening wel anders uitzien, zo moet iedereen voorafgaand aan bezoek online reserveren via de website. “En zo zijn er nog meer aanpassingen gedaan om bezoekers te kunnen verwelkomen in ons bosrijke park, passend binnen de regels van de 1,5 metersamenleving”, aldus de directie. Meer informatie over de heropening is te vinden op de website van DierenPark Amersfoort.

Reacties