Opening expositie Vrijheid vanuit het Rietveldpaviljoen te zien op internet

Foto: Pascale Hustings Neochori Spiti

Op 4 mei vanaf 19.00 uur is de opening van de expositie Vrijheid te bekijken via de website 033fotostad.com. Arjeh Kalmann houdt een 4 mei-toespraak en Eva Haverkamp speelt toepasselijke harpmuziek. En een deel van de foto’s van de expositie wordt getoond.

Kalmann, publicist, spreekt over een aangrijpende gebeurtenis op een basisschool tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarna brengt de 12-jarige harpist Eva Haverkamp een eigen bewerking van Dance of the Night van Meg Robinson. Haverkamp won in 2020 de derde prijs tijdens het Rosa Spier Harpconcours. Tijdens de uitzending wordt de kijker meegenomen langs de foto’s die afgelopen dinsdag in het Rietveldpaviljoen zijn opgehangen.

“De fotografen Saskia Aukema, Klaas van Huizen, Pascale Hustings, Evelien Kremer, Rob Renshoff en Coritha Wijnen leverden de foto’s voor deze expositie. Elk met hun eigen interpretatie van het begrip vrijheid. De circa 50 foto’s blijven tot 30 juni hangen in het Rietveldpaviljoen. We hopen natuurlijk dat het binnenkort weer mogelijk is om de expositie in het echt te bekijken. Tot die tijd doen we het met een digitale expositie én deze digitale opening”, aldus Hans van Helden, voorzitter van 033fotostad.

Als gevolg van de coronamaatregelen blijven de deuren van het Rietveldpaviljoen voorlopig dicht. Het Rietveldpaviljoen opende na het afkondigen van de maatregelen als eerste kunsthal in Nederland haar digitale poorten. Voor de liefhebbers van fotografie, beeldende kunst, architectuur en literatuur blijft er dus in het Rietveldpaviljoen, weliswaar op gepaste afstand, altijd wat te doen.

De opening van de expositie Vrijheid is vanaf maandagavond 4 mei, 19.00 uur, te zien op 033fotostad.com/vrijheid/

Reacties