Eierenactie voor de voedselbanken in de Regio Amersfoort door de gezamenlijke Rotaryclubs

Foto: Publiek domein

De samenwerkende voedselbanken van Amersfoort, Leusden, Woudenberg-Scherpenzeel hebben uw hulp nodig om eieren te kopen voor de voedselpakketten. Helpt u mee?

In deze bizarre tijden, waarin het coronavirus het leven als het ware even stillegt, zoekt de voedselbank naar manieren om de voedselpakketten toch zo gevarieerd mogelijk samen te stellen. Het is voor iedereen een lastige periode, maar zeker voor het toenemende aantal mensen dat het financieel toch al moeilijk heeft. Door het hamstergedrag zijn bepaalde producten niet of moeilijk te krijgen en zeker niet in het goedkope segment.

De voedselbanken willen hun klanten zo lang en goed mogelijk helpen en ze zijn enorm geholpen met het financieren van de aanschaf van eieren. Het is een product dat door alle klanten zeer wordt gewaardeerd, óók door mensen die halal eten, maar het wordt maar zelden geleverd. Daarom koopt de voedselbank noodgedwongen de eieren in, normaliter in grootverpakking, waarna ze worden verdeeld in kleinere porties. Dat verdelen is in deze tijd niet prettig: er wordt gestreefd naar zo min mogelijk mensen op de werkvloer. Vandaar dat de eieren zijn gekocht in de welbekende 10-stuksverpakkingen. Die zijn echter veel duurder in aanschaf. En met Pasen in aantocht, worden de prijzen alleen maar nóg hoger.

Vandaar dat de Amersfoortse rotaryclubs het initiatief hebben genomen om de voedselbanken te helpen. Het doel is om tussen de € 2.500,- en € 6.000,- in te zamelen zodat de voedselbank hier eieren voor kan kopen. De Rotaryclubs verdubbelen het bedrag dat binnenkomt als extra steun (met een maximum van € 6.000,-) voor de voedselbank.

Doet u mee? Hoe? Door geld te storten via deze link naar de actiepagina! Met elk bedrag is de voedselbank geholpen.

Reacties