Mick Harren brengt muziek en bloemen naar De Lichtenberg

Donderdag bracht zanger Mick Harren een bezoek aan de bewoners en verzorgers van De Lichtenberg in Amersfoort. Met “Hart onder de riem” tourt de zanger momenteel langs ouderen om ze te verblijden met een optreden.

“Mick on tour,  Samen de Zorg, Zorg Samen.” Op een grote aanhangwagen staat deze tekst bij een afbeelding van Mick Harren. We vroegen hem waarom hij juist hier in De Lichtenberg kwam zingen. “Juist in deze tijd ben ik extra begaan met de ouderen die in een zorginstelling wonen,”vertelt Mick. “Omdat deze mensen zo zwaar getroffen worden door de maatregelen rond het Corona-virus dat ze 24/7 binnen moeten blijven en geen familie mogen ontvangen. We proberen deze mensen en hun verzorgers een hart onder de riem te steken en aan het eind van mijn optreden krijgt iedereen dan ook een bos bloemen en een cd.”
Mick Harren heeft al 35 optredens voor ouderen achter de rug na drie weken touren. Soms zijn ze wel vijf dagen per week onderweg en hebben ze drie optredens op een dag. “Gelukkig word ik een stukje gesponsord, anders was het niet te doen. De bloemen komen van Neefjes tulpen, inmiddels hebben we ruim 3500 bossen uitgedeeld, Jan van de Heuvel doet het geluid, SEM Support Project assisteert en die cd’s doe ik erbij. Zonder deze sponsoring zou het niet lukken en we voelen ons er allemaal goed bij!” Een unieke actie en inmiddels zijn er al 35 verzorgingshuizen bezocht en blijven de aanvragen maar binnen stromen.

 

Reacties