Inzet noodverordening Veiligheidsregio

Foto: Provincie Utrecht

Het kabinet heeft aanvullende maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Iedereen moet zich daar aan houden. Overtreding van de regels is strafbaar. De Veiligheidsregio Utrecht heeft op 27 maart 2020 een nieuwe noodverordening ingesteld.

Door deze noodverordening kunnen de handhavers van gemeenten en de politie controleren of iedereen zich aan de maatregelen houdt. De Veiligheidsregio Utrecht vertrouwt er op dat iedereen dat doet. Burgemeesters kunnen onder andere gebieden afsluiten bij drukte. Dit gebeurde het afgelopen weekend op meerdere plaatsen, zoals de Soester Duinen, het Henschotermeer en de Piramide van Austerlitz. Er werden ook veel parkeerboetes uitgedeeld in Baarn en in Bunschoten werd een groep jongeren beboet voor samenscholen.

Daarnaast is er een aanwijzingsbesluit uitzondering markten vastgesteld. Deze uitzondering voor markten is gemaakt omdat deze op sommige plekken in het land een essentieel onderdeel van de voedselketen zijn. Wel moeten gemeenten en marktmeesters kijken hoe ze ervoor kunnen zorgen dat voldoende afstand gewaarborgd is.

Bron: provincie Utrecht

Reacties