Troost en Hoop laten horen van de kerkklokken

Foto:

Op woensdag 25 maart, Maria boodschap, werden alle klokken in de toren van de Sint Martinuskerk geluid. Het coronavirus heeft een grote impact op ons maatschappelijk leven.

De geloofsgemeenschap St. Martinus wil haar hart met u delen. Dit is ook de boodschap van Maria: ‘stel uw hart open’. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn momenteel gesloten. Ook de Sint Martinuskerk te Hoogland, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, zijn de deuren gesloten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden luiden daarom op drie woensdagen tussen 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken.

Een paar reacties van voorbijgangers

Monique kwam spontaan kijken en luisteren en zij gaf de volgende reactie: “Dit deed mij heel erg veel en werd daar echt emotioneel van. Ik vind het ook super liefdevol en jullie krijgen een dikke 10 van mij! Het geeft mij inderdaad troost en hoop.”
Iet kwam toevallig langs fietsen en zij deelde dit met ons: “Dit doet mij heel erg veel. Ik krijg er een warm gevoel van binnen. Ik wil hoop houden dat dit coronavirus gauw voorbij gaat en dat God ervoor zorgt dat dit weer gauw voorbij is. En dat alle klokken hiervoor luiden vind ik heel apart en bijzonder. Als ik het hart van waxinelichtjes zie dan word ik warm van binnen.”

Ingezonden door G. Hilhorst

Reacties