Kaartenactie voor ouderen in verzorgingshuizen Amersfoort/Leusden

Foto:

Verzorgingshuizen hebben de deuren gesloten voor bezoek. Om de ouderen een hart onder de riem te steken is Mariska Boer een grote kaartenactie gestart. Ondertussen zijn er al ruim 500 kaarten geschreven. Helpt u mee de ouderen die in Amersfoort en Leusden in een verzorgingshuis wonen een kaartje te sturen?

Mariske: “Inmiddels heb ik binnen 3 dagen al van 30 wildvreemden reactie gekregen dat ze willen helpen met het schrijven of doneren van kaartjes. De teller van geschreven kaarten staat inmiddels al op boven de 500!! En daar komen nog steeds kaarten bij.”

Het idee ontstond samen met haar oma. “Elk jaar rond de kerst schrijven wij kaartjes voor willekeurige senioren in Amersfoort en Leusden. Afgelopen kerst schreven wij samen 130 kaarten. De reacties hierop zijn elk jaar hartverwarmend. Nu zei mijn oma… Met deze crisis moeten we ook kaartjes gaan sturen. En dat heb ik nu extra groots aangepakt. Niet alleen wij tweeën, maar ook andere bewoners in Amersfoort en Leusden doen mee!”

Een greep uit de reacties die ik in het verleden heb gekregen na het sturen van een willekeurig kerstkaartje:
“Dit is een heel zwaar jaar voor mij geweest. Uw kaart geeft mij weer hoop voor een mooi nieuw jaar”

Om nóg meer aandacht voor deze actie te krijgen en om zoveel mogelijk ouderen te bereiken wordt u gevraagd een handje te helpen. Nu er ook geen bezoek meer mag komen vanwege de coronacrisis is het meer dan ooit nodig om deze mensen te laten weten dat er aan ze gedacht wordt. Ze zijn niet alleen.

Wilt u een kaartje sturen naar de ouderen in Amersfoort/Leusden? Stuur dan een mailtje naar Mariska: [email protected]

Reacties