Outdoor bootcamps nu via live-streaming thuis

Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

De Amersfoortse health- en vitalityclub V.WORKX gaat naar aanleiding van de aangescherpte regels, in verband met de bestrijding van het Corona virus, met onmiddellijke ingang de outdoor-bootcamps vervangen door home-workouts.

Dit betekent dat de meer dan honderd leden vanaf vandaag op het vertrouwde moment van hun reguliere bootcamps. via live-streaming op Instagram, thuis, in hun veilige omgeving de workout kunnen doen, onder begeleiding van hun vaste trainer.

Oprichtster Elyna Kortwijk heeft de afgelopen weken zorgvuldig het nieuws gevolgd en voortdurend haar beleid afgestemd op de richtlijnen van het RIVM. Zo werden partner oefeningen al snel geschrapt, verviel het fitbokxen en werden gebruikte materialen nog intensiever gereinigd na ieder gebruik.

‘Dat het besluit nu valt om sportclubs te sluiten, is een logisch gevolg van de strijd tegen het steeds verder oprukkende Corona-virus. Wij hebben gezondheid hoog in het vaandel en hebben pro-actief nagedacht over hoe we onze members veilig kunnen laten sporten. Zo zijn wij uiteindelijk op live-streaming uitgekomen. Iets wat overigens volledig nieuw en dus ook best spannend is. Als de overheid dit besluit nu niet had genomen, hadden wij dit op eigen initiatief geïntroduceerd.’

Bijkomend effect van live-streaming via Instagram is dat niet alleen de leden van V.WORKX mee kunnen doen, maar dat ook niet-leden kunnen aanhaken. ‘Commercieel gezien misschien niet de meest handige keuze, maar juist in deze tijd waarbij mensen meer en meer thuis komen te zitten, wellicht een welkome afleiding voor mensen die willen werken aan hun fitheid.’, aldus Kortwijk.

Hoe lang de bootcamps op deze manier gegeven worden, is op dit moment onduidelijk. ‘Voor ons staat de veiligheid en gezondheid van onze members voorop. We doen dit zolang het nodig is en houden hierbij het RIVM en de overheid sterk in de gaten. Tot dat het veilig is kan iedereen ons volgen en meedoen via v.workx op Instagram.’

Reacties