Coronavirus nu ook in Amersfoort

Foto:

Het RIVM maakte vandaag bekend dat er 60 nieuwe gevallen van coronabesmettingen zijn vastgesteld, waarmee het totaal aantal Nederlandse besmettingen uitkomt op 188. Hieronder zijn ook twee medewerkers van het Meander Medisch Centrum.

De medewerkers van het Meander Medisch Centrum zijn positief getest op het coronavirus. Het betreffen een arts in opleiding van de spoedeisende hulp en een medewerker van het mortuarium. Beiden zitten in thuisisolatie. Zij hebben het virus buiten het ziekenhuis opgelopen. De personen met wie de medewerkers van het Meander Medisch Centrum contact hebben gehad zijn in beeld bij het RIVM en vertonen geen klachten.

Vrijdag werd bekend dat een leerling van Het Nieuwe Eemland het coronavirus heeft. Hij begon maandag tijdens het eerste lesuur te hoesten. Hij was op vakantie geweest in Noord-Italiƫ. Het is nog niet bekend of hij ook mede-leerlingen heeft aangestoken. Wel heeft de school te maken met een aanzienlijk hoger percentage ziekmeldingen. Deels is dit toe te schrijven aan voorzorg. De school neemt nog geen maatregelen en acht de kans op besmetting van andere leerlingen klein.

Reacties