Kei van Amersfoort 2020 aanmeldingen gestart

Foto: Fluor

Het is weer tijd voor de Kei van Amersfoort! Dé muziekwedstrijd van regio Amersfoort waarin lokale muzikanten met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde titel “Kei van Amersfoort” te veroveren. De wedstrijd, zoals vanouds georganiseerd door poppodium FLUOR, bestaat na het succes van vorig jaar weer uit twee categorieën: Pop en Hiphop. Met voorrondes op diverse podia in de binnenstad en per categorie een grote finale in FLUOR zelf. Artiesten kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Vorig jaar vond de wedstrijd voor het eerst in nieuwe vorm plaats, met als resultaat een divers programma waar 20 deelnemers de kans kregen om zichzelf te presenteren. “Het is anno 2020 belangrijker dan ooit om jong talent te scouten en het podium te bieden dat ze verdienen. Het is de ideale gelegenheid voor artiesten om nieuw publiek te bereiken, ervaring op te doen en om in contact te komen met andere artiesten en professionals uit het muzieklandschap.” Aldus Tim van Veenschoten van FLUOR. Acts als Bricked Out, Monnik en RuPz sleepten vorig jaar al prijzen binnen, en voorheen hebben ook acts als Aaumffie, Project Bongo, en Nowhere Near (nu INU INU) zichzelf kunnen bewijzen tijdens de Kei. De winnaars krijgen zoals gebruikelijk niet alleen de titel “Kei van Amersfoort 2020”, maar winnen ook een royaal prijzenpakket met daarin studiotijd, coaching en extra mogelijkheden om op te treden.

De drie pop voorrondes worden gehouden op 3, 10 en 24 april in Café Miles, Boothill Saloon en Café Miles. De hiphop voorrondes vinden plaats op 3 en 17 april in Nieuwe Erven en bij Per Expressie. Acts die meedoen met De Kei van Amersfoort zijn startende bands/acts die uit Amersfoort en omstreken komen. De beslissende finales vinden plaats op 15 mei (pop) en 22 mei (hiphop) in FLUOR.

Artiesten kunnen zich tot en met 15 maart aanmelden via het inschrijfformulier op www.keivanamersfoort.nl

Reacties